Volledig scherm
© Margriet de Wilt

Zaltbommel heeft elke maand een Natuurwerkdag

ZALTBOMMEL – Op meer dan 50 plaatsen in Nederland kan je zaterdag vrijblijvend meehelpen met knotten, zagen, slepen en planten. Op deze Natuurwerkdag gaan vrijwilligers actief aan de slag in de buitenlucht. Ook aan de Kloosterwiel in Zaltbommel steken vrijwilligers de handen uit de mouwen.

Eigenlijk doet het gros van de vrijwilligers in Zaltbommel dat niet speciaal vandaag, maar elke eerste zaterdag van de maand. Met deze dag zetten ze hun werk even in de spotlights, wie weet levert het extra man- of vrouwkracht op.

Het snoeiseizoen is in volle gang en de wilgen aan de Kloosterwiel moeten geknot worden. Van alle leeftijdscategorieën zijn er mensen, een stuk of twintig bij elkaar. De 15-jarige Marijn Lammertink geeft met het knotten van wilgen invulling aan haar maatschappelijke stage. Ze koos bewust voor dit natuurproject, omdat ze van de natuur houdt en graag wandelt in het gebied. Ook de 13-jarige Tigo Muller helpt samen met zijn vader mee. Zij wonen naast het natuurgebied. Vrijwilliger van het eerste uur, Kees Lootens (86 jaar) blijft doorgaan met dit vrijwilligerswerk tot hij erbij neervalt. Van stagiaires tot aan jongens met een taakstraf, maar ook de oudere garde waartoe Lootens behoort, iedereen werkt vandaag samen in de natuur.