Volledig scherm
© EDWIN WIEKENS

Zaltbommel krijgt er
met Mainfreight een 'risicobedrijf' bij

ZALTBOMMEL - Met de komst van Mainfreight Europe naar bedrijventerrein Wildeman, haalt Zaltbommel een tweede 'risicobedrijf' in huis. 

Op dit moment is chemiebedrijf Sachem Europe bv in Zaltbommel het enige bedrijf in de Bommelerwaard dat op de landelijke brzo-lijst (Besluit risico's zware ongevallen) staat en onder het Besluit externe veiligheid inrichtingen (bevi) valt. Maar er komt er eentje bij: Mainfreight Europe. Dit internationale logistieke bedrijf wil zich nog dit jaar vestigen in een nieuw te bouwen pand op het Zaltbommelse bedrijventerrein Wildeman. 

Haarlak

Mainfreight begint in Zaltbommel een logistiek centrum van 50.000 vierkante meter. De bedoeling is dat daar lichaamsverzorgingsproducten worden op- en overgeslagen. Een deel van die opslag wordt gezien als risicovol. Het gaat dan om  de 6.000 vierkante meter waar zaken als shampoos, deodorant en haarlak komen te staan.  Voor dat deel moet Somerset Capital Partners (de bouwer van het nieuwe bedrijfspand) en MainFreight (de gebruiker) een aanvullende procedure doorlopen. Ook zal Zaltbommel nog een aanvullend besluit moeten nemen, want de plannen wijken af van de eigen beleidsvisie 'externe veiligheid'. 

In de praktijk bekent toevoeging aan de brzo-lijst dat het bedrijf voor dat specifieke deel van de opslag aan strengere veiligheidseisen moet voldoen. Het gaat hierbij om aanvullende regels voor de veiligheid van de eigen medewerkers maar ook voor de omgeving. Bij die strengere eisen hoor ook controles. Die worden in opdracht van de provincie uitgevoerd door de Omgevingsdienst Regio Nijmegen. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Toegepaste techniek op Cambium College Zaltbommel nu ook voor afdeling TL

    Toegepaste techniek op Cambium College Zaltbommel nu ook voor afdeling TL

    ZALTBOMMEL - Het Cambium College in Zaltbommel breidt de projecten, waarin leerlingen in groepjes werken aan technische oplossingen voor bestaande vraagstukken in de samenleving of het bedrijfsleven, steeds verder uit. Het jaren geleden gestarte technasium voor de afdeling VWO bleek zo'n succes dat er ook een variant voor de havo kwam. En sinds dit schooljaar kunnen ook de leerlingen van TL op deze manier aan de slag.

Zaltbommel e.o.