Volledig scherm
© Bertjan Kers/BD

Zaltbommel mag vierde tak rotonde Steenweg aanleggen

ZALTBOMMEL - De gemeente Zaltbommel kan beginnen met de aanleg van de vierde poot van de rotonde bij de witte watertoren in de richting van de Wichard van Pontlaan. Dit besliste de voorzieningenrechter van de Raad van State donderdag.

Volgens het verkeersbesluit van de gemeente wordt het bestaande (brom-)fietspad naar de rotonde opgeheven. De verkeerssnelheid op de nieuwe weg wordt dertig kilometer per uur.

Bewoners van de Wichard van Pontlaan stapten twee weken geleden naar de Raad van State. Zij zijn bang voor te grote verkeersdrukte in hun straat. De Raad van State constateert dat de gemeente geen rekening heeft gehouden met verkeer van het nieuwe sportcomplex maar valt hier niet over. De sportvelden worden vooral in de weekenden bezocht waarin de verkeersdruk in de woonwijk lager is. De gemeente heeft verder toegezegd dat bij het sportcomplex extra parkeerplaatsen zullen worden aangelegd om te voorkomen dat auto’s de wijk in gaan op zoek naar een parkeerplaats.

De uitspraak van de voorzieningenrechter is voorlopig. Over een paar maanden dient bij de Raad van State de bodemzaak. Het verkeersbesluit is echter geldig met onmiddellijke ingang. Vlak voor de zitting bij de Raad van State op 29 september had de gemeente de opdracht gegeven aan een aannemer.

Zaltbommel e.o.