Volledig scherm
Nieuw bord over Fiep Westendorp bij entree van Zaltbommel © Gemeente Zaltbommel

Zaltbommel: welkom in de stad van Fiep Westendorp

VIDEOZALTBOMMEL - Zaltbommel is de stad van Fiep Westendorp. Vanaf nu draagt de gemeente dit ook uit bij de entree van de stad. De blauwe plaatsnaamborden waar Zaltbommel op staat zijn voorzien van een onderbord met de tekst: ‘Welkom in de stad van Fiep Westendorp’.

Wethouder Looijen plaatste het eerste bord: ,,Elke bezoeker die met de auto langs rijdt, willen we laten zien dat hij of zij de stad van Fiep Westendorp binnenkomt.”

Fiep

Op 17 december 1916 werd Sophia Maria (Fiep) Westendorp in Zaltbommel geboren. Ze was een Nederlands illustratrice, die vooral bekend werd door de tekeningen van Jip en Janneke.  Wethouder Looijen: ,,Fiep Westendorp heeft veel betekend voor Zaltbommel en daar zijn we trots op. Op diverse plekken vind je daarom Fiep en haar karakters al terug in Zaltbommel: de Fiepstunnel die is versierd met haar tekeningen, de silhouetten van Jip & Janneke op de Waalkade, de Pim- en Pom-appartementen aan de Fiep Westendorplaan en in het Stadskasteel. Én er zijn plannen voor een eigen Fieppaviljoen.”

Wethouder Looijen onthult het bord:

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Toegepaste techniek op Cambium College Zaltbommel nu ook voor afdeling TL

    Toegepaste techniek op Cambium College Zaltbommel nu ook voor afdeling TL

    ZALTBOMMEL - Het Cambium College in Zaltbommel breidt de projecten, waarin leerlingen in groepjes werken aan technische oplossingen voor bestaande vraagstukken in de samenleving of het bedrijfsleven, steeds verder uit. Het jaren geleden gestarte technasium voor de afdeling VWO bleek zo'n succes dat er ook een variant voor de havo kwam. En sinds dit schooljaar kunnen ook de leerlingen van TL op deze manier aan de slag.

Zaltbommel e.o.