Volledig scherm
Nieuw bord over Fiep Westendorp bij entree van Zaltbommel © Gemeente Zaltbommel

Zaltbommel: welkom in de stad van Fiep Westendorp

VIDEOZALTBOMMEL - Zaltbommel is de stad van Fiep Westendorp. Vanaf nu draagt de gemeente dit ook uit bij de entree van de stad. De blauwe plaatsnaamborden waar Zaltbommel op staat zijn voorzien van een onderbord met de tekst: ‘Welkom in de stad van Fiep Westendorp’.

Wethouder Looijen plaatste het eerste bord: ,,Elke bezoeker die met de auto langs rijdt, willen we laten zien dat hij of zij de stad van Fiep Westendorp binnenkomt.”

Fiep

Op 17 december 1916 werd Sophia Maria (Fiep) Westendorp in Zaltbommel geboren. Ze was een Nederlands illustratrice, die vooral bekend werd door de tekeningen van Jip en Janneke.  Wethouder Looijen: ,,Fiep Westendorp heeft veel betekend voor Zaltbommel en daar zijn we trots op. Op diverse plekken vind je daarom Fiep en haar karakters al terug in Zaltbommel: de Fiepstunnel die is versierd met haar tekeningen, de silhouetten van Jip & Janneke op de Waalkade, de Pim- en Pom-appartementen aan de Fiep Westendorplaan en in het Stadskasteel. Én er zijn plannen voor een eigen Fieppaviljoen.”

Wethouder Looijen onthult het bord:

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Zaltbommel e.o.