Volledig scherm
Een impressie van het Leisuredome Zaltbommel. Op de voorgrond de A2. illustratie Focus / Knevel Architecten

Zaltbommel wil eerst onderzoek naar haalbaarheid Leisuredome

ZALTBOMMEL - Voordat de plannen voor Leisuredome Zaltbommel verder uitgewerkt kunnen worden, wil het Zaltbommelse college eerst duidelijkheid over de praktische haalbaarheid. 

Is het wel veilig, om ingeklemd tussen snelweg A2 en het spoor Utrecht-Den Bosch een vrijetijdscentrum te bouwen waar honderden mensen zullen verblijven? En stoot dit Leisuredome andere ondernemers niet het brood uit de mond? Komen er bijvoorbeeld niet te veel restaurants of bioscopen in de regio? 

Het Zaltbommelse college van burgemeester en wethouders wil in principe meewerken aan de komst van het Leisuredome, maar wil over bovenstaande zaken eerst duidelijkheid hebben. ,,Om te voorkomen dat we straks voor niks heel veel tijd in het uitwerken van de plannen steken", legt wethouder Gijs van Leeuwen uit.  ,,Ik wil eerst graag weten of het allemaal wel kan."

Bezoekers

In een informatienota aan de gemeenteraad schrijft het college dat het vrijetijdscentrum, met daarin onder andere een bioscoop, kinderspeelparadijs, horeca en bowling,  past in diverse visies van de gemeente. Zo wil Zaltbommel graag meer bezoekers trekken en die mensen langer vasthouden. Ook publiekstrekkers die mogelijk meer mensen naar de binnenstad lokken, zijn welkom.  Het Leisuredome beslaat 8.000 vierkante meter en wordt 18,5 meter hoog. 

Het college heeft de initiatiefnemer inmiddels laten weten dat op een aantal punten eerst nog aanvullende informatie nodig is en dat daarna pas een besluit wordt genomen. Dit valt allemaal onder de bevoegdheden van burgemeester en wethouders. De gemeenteraad komt pas om de hoek kijken als het bestemmingsplan gewijzigd gaat worden.