Volledig scherm
© Thinkstock

Zaltbommel wil voor 12,3 miljoen een sporthal en een zesbaans zwembad bouwen

ZALTBOMMEL - Een zwembad van 25 bij 15 meter, gecombineerd met een nieuwe sporthal. Dat wil het college van Zaltbommel bouwen aan de Oude Bosscheweg, zo blijkt uit een nota die gericht is aan de gemeenteraad. Kosten: ruim 12, 3 miljoen euro.

De nieuwe gecombineerde sportvoorziening moet komen bij het Cambium College (locatie De Waard) en de nog te bouwen scholengemeenschap Gomarus. Daar is voldoende plek.  Bovendien is de komst van bad en hal daar al geregeld in het bestemmingsplan. 

Gezamenlijk bad

Zaltbommel kiest voor het bouwen van een eigen zwembad omdat het niet gelukt is om samen met buurgemeente Maasdriel te komen tot een plan voor een gezamenlijk zwembad voor de hele Bommelerwaard. 

Financieel is op dit moment rekening gehouden met een zesbaans zwembad.  Door sporthal en zwembad te combineren, zijn de exploitatiekosten lager. Het nieuwe sportcomplex komt in de plaats van sporthal De Ring en zwembad Akwamarijn, die beide oud en versleten zijn. 

De nota van het college wordt donderdag 12 oktober besproken in de commissievergadering. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Tot 100 miljoen euro schade door Chickfriend van Nederhemertse bestuurder, crisis niet voorbij

    Tot 100 miljoen euro schade door Chick­friend van Nederhe­mert­se bestuurder, crisis niet voorbij

    NEDERHEMERT - Eierboeren lijden nog steeds onder de gevolgen van de fipronil-crisis die een jaar geleden uitbrak. Met name Duitse afnemers willen nog steeds geen Hollandse eieren voor menselijke consumptie kopen. Een jaar geleden bleek dat het bedrijf Chickfriend, van bestuurder Mathijs IJ. uit Nederhemert, in stallen het verboden bestrijdingsmiddel fipronil had gebruikt tegen bloedluis bij kippen.

Zaltbommel e.o.