Volledig scherm
De Zaltbommelse band Spark of Sanity wint Parel van de Betuwe. © Parel van de Betuwe

Zaltbommels band Spark of Sanity wint 'de Parel' en speelt op Appelpop

TIEL/ZALTBOMMEL - De Zaltbommelse rockband Spark of Sanity heeft zaterdagavond in Tiel op overtuigende wijze de bandwedstrijd Parel van de Betuwe gewonnen.

In cultuurcentrum Zinder in Tiel werd de band van Nick, Laurens, Bjorn en Robin niet alleen door de jury uitgeroepen tot de beste van dit jaar, ook het publiek viel als een blok voor Spark of Sanity. De jury- en de publieksprijs leveren de Bommelse band een geldbedrag op, maar ook een optreden op de Tielse festival AppelpopDe vierkoppige formatie bracht met overtuigende jonge honden-energie frisse, originele rocknummers ten gehore, die stuk voor stuk pakken.

Gala Cambium

Overigens wist Spark of Sanity zaterdagavond nóg een prijs in de wacht te slepen. Alle deelnemende bands speelden, behalve hun eigen repertoire, een nummer van Queen. Voor de beste cover stond de Gouden Koffer klaar, gevuld met allerlei leuke attributen voor muzikanten. Ook die koffer ging mee naar Zaltbommel. 

Wie Spark of Sanity een keer wil zien spelen, kan op 5 mei terecht op het bevrijdingsfeest in Zuilichem. En begin september op Appelpop, waar dit jaar ook bands als Bløf, Golden Earring en Chef' Special staan.  Ook de eindexamenleerlingen van het Cambium College aan de Courtine vallen met hun neus in de boter. De school heeft Spark of Sanity namelijk weten te strikken voor het eindexamengala dat op woensdag 30 mei in De Poorterij wordt gehouden. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement