Volledig scherm
© Raphael Drent

Zaltbommelse band Spark of Sanity is klaar voor AppelPop

ZALTBOMMEL - Ze zijn allemaal begin twintig, maar nu al helemaal voor het grote podium: de Zaltbommelse rockband Spark of Sanity

Eerder dit jaar wonnen Nick Mastenbroek, Laurens Lamberts, Bjorn Schouten en Robin van Son de wedstrijd Parel van de Betuwe. En daarmee hebben ze een plek op het festival AppelPop verdiend. Zaterdagmiddag 8 september staan ze om 13.00 uur op de Rabostage (derde podium). 

De jonge muzikanten hebben we zin in. ,,Echt super", zegt bassist Bjorn Schouten. ,,Ik ga zelf al naar Appelpop sinds ik zelfstandig reisjes met de trein mag maken en nu staan we komend weekend gewoon zelf op het podium. Geweldig! We mochten deze zomer ook al op Rosrock in Rossum spelen, een festival waar ik nog langer kom dan Appelpop en dat was al helemaal te gek. En in november staan we in de Gelderlandfabriek in Culemborg, ook weer een optreden dat we aan de Parel te danken hebben."

Op AppelPop vormt Spark of Sanity de line-up met grote namen als Chef'Special, Bløf, Golden Earring en Waylon. AppelPop is op 7 en 8 september en speelt zich af op de Waalkade in Tiel.  De toegang is gratis. Vorig jaar trok het festival ruim 125.000 bezoekers. 

Volledig scherm
© Marc Bolsius