Volledig scherm
© Anp

Zaltbommelse wethouder Looijen: 'Hoogfrequent spoor is
nog geen gelopen race'

ZALTBOMMEL - Alsof het allemaal al in kannen en kruiken is, zo ervaart de Zaltbommelse wethouder Han Looijen de houding van ProRail als het gaat om het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS). ,,ProRail doet net of het een gelopen race is, maar dat is het absoluut niet."

Het PHS voorziet in een toename van zowel het aantal personentreinen als het goederenvervoer, met onder meer gevaarlijke stoffen, over het spoor tussen Meteren en Boxtel. Daarvoor is het nodig volgens ProRail om een extra verbindingsboog bij Meteren aan te leggen. 

De colleges van de gemeenten Den Bosch, Zaltbommel, Maasdriel, Neerijnen en Geldermalsen twijfelen sterk aan nut en noodzaak van het PHS. Zij zijn een gezamenlijke lobby richting de Tweede Kamer gestart waarbij ze onder meer benadrukken dat de Betuwelijn beter benut moet worden. 

Quote

ProRail doet net of het een gelopen race is, maar dat is het absoluut niet."

Wethouder Han Looijen

ProRail geeft in een serie informatie-avonden tekst en uitleg over de onderzoeken die gedaan zijn naar de gevolgen van het PHS voor geluid, trillingen en het vervoer van gevaarlijke stoffen. Woensdag 15 november (19.30 uur) is er een bijeenkomst in restaurant 3 Zussen in Meteren. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement