Volledig scherm
Historicus Roland Gieles geeft een rondleiding over de stadswallen van Zaltbommel. Hij vertelt het verhaal van François Willem de Virieu, de man die de wallen in 1834 transformeerde in stadspark. © Gemeente Zaltbommel

Zeven extra rondjes met kunsthistoricus over
stadswallen Zaltbommel

ZALTBOMMEL - Kunsthistoricus Roland Gieles maakt op zaterdag 15 september (13.00, 14.30 en 16.00 uur) en zaterdag 22 september (10.00, 11.30, 14.00 en 15.30 uur) een aantal extra De Virieu-wandelingen van een uur over de stadswallen in Zaltbommel. 

De eerste waren in een mum van tijd volgeboekt. Gieles vertelt tijdens de wandelingen over zijn onderzoek naar François Willem de Virieu, de man die in 1834 de stadswallen van Zaltbommel transformeerde tot een park. De wallen worden nu gerestaureerd en teruggebracht in de staat zoals De Virieu het toen bedoelde.

De wandelingen zijn gratis. Per wandeling is plaats voor maximaal 10 personen. Aanmelden kan via info@tripbommelerwaard.nl of via 0418- 648774. 

Wie de restauratie van de stadswallen wil volgen kan zich abonneren op de nieuwsbrief 'Mijn park' die de gemeente maandelijks uitbrengt. Dat kan via de website van de gemeente Zaltbommel.

  1. Groot verdriet bij vader van in Well verdronken Levi (14): overvallers stelen telefoon van zoon

    Groot verdriet bij vader van in Well verdronken Levi (14): overval­lers stelen telefoon van zoon

    HELMOND - Een beroving is altijd een verschrikkelijke ervaring, maar voor Berry Thoonen is deze gebeurtenis extra pijnlijk. Afgelopen nacht gingen overvallers er met de telefoon van zijn overleden zoon vandoor. In de hoop het toestel terug te krijgen doet de 48-jarige Helmonder een emotionele oproep aan de daders. ,,Deze telefoon is heel belangrijk voor mij, ik hoop dat ze hem snel terug komen brengen.”

Zaltbommel e.o.