Volledig scherm

Zienswijze Zaltbommel op kassenplan niet uitgesloten

ZALTBOMMEL - De gemeenteraad van Zaltbommel zou wel eens geen boodschap kunnen hebben aan het dringende verzoek van het college van Zaltbommel om geen zienswijze in te dienen op het ontwerp-inpassingsplan voor de tuinbouw in de Bommelerwaard.

Een aantal partijen voelt er veel voor om met een zienswijze te voorkomen dat er ten zuiden van Kerkwijk, in een gebied waar tuinbouwontwikkeling zou moeten worden geremd, een kas kan komen.

Volgens wethouder Adrie Bragt is er voor het perceel een vergunning verleend voor een kas voordat het voorbereidingsbesluit was genomen. "Het is juridische realiteit." Dat de locatie is opgenomen in het ontwerp-inpassingsplan staat volgens Bragt los van de selectie van vijf bedrijven in extensiveringsgebieden die gekozen zijn vanwege hun goede toekomstperspectief.

Bragt zei het 'een belediging' te vinden als de raad tot een zienswijze zou besluiten. "We voelens ons goed gehoord door de provincie." Dat schoot fractievoorzitter Kees Metz van coalitiepartij ZVV, grootste partij in de raad, in het verkeerde keelgat. "Mij wordt wel eens verweten dat ik grote woorden gebruik, maar dit gaat wel erg ver."

Zaltbommel e.o.