Volledig scherm
Het zonnepark van de AVRI op de oude vuilstort langs de A15. © Jan Bouwhuis

Zonnepanelen op oude vuilstort Avri in de verkoop

ZALTBOMMEL/GELDERMALSEN - Avri is begonnen met de verkoop van 34.000 zonnepanelen die onlangs op de oude regionale vuilstort in Geldermalsen zijn gelegd. De panelen worden in eerste instantie aangeboden aan inwoners van de tien gemeenten die bij Avri zijn aangesloten. Daar horen Zaltbommel, Maasdriel en Neerijnen ook bij. 

De minimale investering is 1 zonnepaneel ( à 250 euro) en er kunnen per deelnemers maximaal 16 zonnepanelen gekocht worden. Avri belooft een rendement tussen de 4 en 5 procent, afhankelijk van de looptijd. Wanneer op 8 oktober nog niet alle zonnepanelen verkocht zijn, komen ook mensen van buiten de regio in aanmerking. Het zonnepark van Avri levert groene stroom aan 3.000 huishoudens. 

Lokale energie

Het komt steeds vaker voor dat inwoners kunnen deelnemen aan lokale, duurzame  energieprojecten. Eén van de drie windmolens die langs de A2 bij Zaltbommel gepland is, wordt ook in kleine delen aan inwoners verkocht. Aan al deze projecten kunnen je echter alleen maar mee doen als je geld hebt om te investeren. Uitzondering is Bommelerwaar Stroom, dat onlangs gelanceerd is voor de Bommelerwaard. Om daaraan mee te doen, hoeven mensen alleen lid te worden van de coöperatie en hun energiecontract over te sluiten.