Volledig scherm
Virtual reality beelden van beoogde windturbines langs de A2 bij Zaltbommel tonen onder meer op welke locaties men slagschaduwen kan verwachten. © B Moerman

Zorg om windmolens blijft in Zaltbommel

ZALTBOMMEL - Een informatieavond van de provincie over het beoogd windmolenpark in Zaltbommel kon de zorg bij veel omwonenden niet wegnemen.

Een dertigtal betrokkenen liet zich tijdens de  inloopavond in De Poorterij in Zaltbommel informeren over milieugevolgen bij de bouw van drie windmolens in het gebied tussen de spoorlijn en de A2. Het betreft een particulier initiatief waarvoor een haalbaarheidsonderzoek loopt. 

Onderdeel van dat onderzoek is de opstelling van een milieueffectrapport. Dat begint met een inventarisatie van wat wordt onderzocht en hoe het wordt onderzocht. Geïnteresseerden kunnen in dit stadium input leveren, maar dat was niet waarvoor de meeste bezoekers waren gekomen. Het was vooral de vrees voor geluidsoverlast, de slagschaduw over de achtertuin en de zorg om waardedaling van hun woning die ter sprake kwam. De voorstelling van zaken met gelikte virtual realitybeelden van windturbines in een zonnig landschap, kon bij de meesten de zorg en de onzekerheid over wat komen gaat niet wegnemen.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement