Volledig scherm
© Annemiek Steenbekkers/BD

Zuilichem haalt 760 euro op voor een zonnezeil boven zandbak basisschool

ZUILICHEM - Het regende van 's morgens vroeg tot 's avonds laat in Zuilichem maar de deelnemers van het televisieprogramma Zomer in Gelderland lieten zich er dinsdag niet door van de wijs brengen.

Door het uitvoeren van allerlei opdrachten voor en tijdens de live-uitzending op Omroep Gelderland werd er 760 euro verdiend.

Zonnezeil
Daarnaast werd er vanuit het publiek 118 euro geschonken voor het t-shirt van presentatrice Angelique Krüger. Van dat geld wordt een zonnezeil bekostigd voor boven de zandbak bij de christelijke basisschool in Zuilichem. Doordat er bomen rondom de zandbak gerooid zijn, de wortels zorgen voor te veel overlast, is er nu geen beschutting voor de kinderen.

Mooiste plaats
Er kwamen 505 mensen opdagen tijdens de live-uitzending vanaf de ijsbaan in Zuilichem. ,,Het was ondanks de regen een mooie dag. En ik heb keihard gewerkt, ik ben nu helemaal kapot", zegt Adrie van der Ven, leider van team Zuilichem. Komende vrijdag strijkt Zomer in Gelderland neer in Rossum. In totaal twintig Gelderse plaatsen dingen deze maand mee naar de titel De mooiste plaats van Gelderland.

Zuilichem staan inmiddels op de tweede plaats boven Wehl. Zij trapten maandag af. Bekijk ook de uitzending.

Volledig scherm
Door het uitvoeren van allerlei opdrachten voor en tijdens de live-uitzending van dinsdagavond op Omroep Gelderland werd er 760 euro verdiend. © Annemiek Steenbekkers/BD
Volledig scherm
Team Zuilichem is klaar voor de live-uitzending. © Annemiek Steenbekkers/BD
Volledig scherm
© Annemiek Steenbekkers/BD
Volledig scherm
© Annemiek Steenbekkers/BD

Zaltbommel e.o.